مقایسه صفحه نمایش لمسی خازنی و مقاومتی 

صفحه نمایش Resistive Touch Screen یا تاچ مقاومتی

 این نوع از صفحات لمسی شامل دو لایه از مواد رسانا هستند که با فضای بسیار کمی از یکدیگر قرار گرفته اند. این فاصله به عنوان یک بخش مقاومتی در این صفحات عمل می کند. بدین صورت که با تماس انگشت کاربر در هر کدام از قسمت های این نوع از نمایشگرها دو لایه‌ی رسانا به یکدیگر نزدیک شده و برخورد می کند. در نتیجه محل دقیق لمس کاربر مشخص می گردد. ناگفته نماند که این عملکرد با استفاده از یک “قلم نوری ” هم امکان پذیر می باشد. اطلاعات دقیق مربوط به محل تماس انگشت کاربر پس از ارسال به پردازنده و  تجزیه و تحلیل آن به برد اصلی منتقل شده و محل مورد نظر در صفحه انتخاب می گردد. از مزیت های این نوع از صفحات لمسی می توان به قیمت ارزان آن اشاره نمود. در حالی که نمایشگر لمسی که دارای تاچ مقاومتی است دقت عمل پایین و حساسیت کمتری نسبت به لمس کاربر خواهد داشت.

صفحه تاچ مقاومتی

صفحه نمایش Capacitive Touch Screen یا تاچ خازنی</h2&gt;

در صفحات لمسی خازنی  از یک لایه‌ی شیشه‌ای پوشش داده شده با یک هادی شفاف مانند “اکسید قلع ایندیوم ” استفاده شده است. هنگامی که انگشت انسان بر روی صفحه نمایش نوع “لمسی خازنی ” قرار داده  می شود در میدان الکترواستاتیکی نمایشگر وقفه‌ای بوجود می آید. این وقفه و قطع ارتباط به عنوان یک سیگنال و پیام توسط مدارهای مربوطه قابل تحلیل و اندازه گیری می باشد. اطلاعات مربوط به محلی که لمس شده است به پردازنده آن ارسال می شود و دستورالعمل انتخاب گزینه مورد نظر در صفحه نمایش صادر میگردد.

<p>به‌طورکلی عملکرد نمایشگرهای دارای فناوری “تاچ خازنی ” نسبت به نمایشگرهایی که از فناوری “تاچ مقاومتی ” استفاده می نمایند به مراتب  بهتر خواهد بود. دقت عمل این صفحات لمسی بالاتر بوده و حساسیت به لمس مناسب و مصرف انرژی آنها نیز پایین تر است. در عوض قیمت نمایشگر لمسی خازنی در مقایسه با نمایشگر لمسی مقاومتی بالاتر می باشد.

صفحه تاچ خازنی